Elkészítési idő kb. xx perc.
Hozzávalók:
- Szarvashús
- Vegyes erdei gombák( vargánya
+) - Füstölt szalonna
- Hagyma
- Fokhagyma
- Majoranna
- Kakukkfű
- Boróka bogyó
- Piros paprika
- Só
- Bors
- Fehér bor
- Fehér répa
- Sárga répa
- Zeller
- Tejföl
- Petrezsejem zöld
Nokedli:
- Tojás
- Liszt
- Víz
- Zsemle
A hagymát, fokhagymát a szalonnazsíron megfonnyasztom, a gombákat is belerakom és együtt dinsztelem.
Hozzáadom a majorannát, kakukkfüvet, borókabogyót, kis pirospaprikát, sót borsot, babérlevelet.
Hozzáadom a húst és egy kicsit megpirítom, átforgatom.
HA ah hús megfehéredett hozzáadom a fehérbort és pár percig összeforgatva dínsztelem
Felengedem vízzel, ha felforrt hozzáadom a felkockázom a zöldségeket és lassú tűzön főzöm kb 4 órát, vagy ameddig a hús puha nem lesz.
Hozzáadom a darabolt petrezselyemzöldet és ha kell sózom, borsozom.
Tejföllel behabarom és összefőzőm.
A zsemlét kis kockákra vágom, olajon pirítom.
A nokedli tésztába belekeverem és kiskanállal picire szaggatva kifőzőm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése