2015. január 10., szombat

Erdészné leves


Elkészítési idő kb. xx perc.

Hozzávalók:

  • Szarvashús
  • Vegyes erdei gombák( vargánya +)
  • Füstölt szalonna
  • Hagyma
  • Fokhagyma
  • Majoranna
  • Kakukkfű
  • Boróka bogyó
  • Piros paprika
  • Bors
  • Fehér bor
  • Fehér répa
  • Sárga répa
  • Zeller
  • Tejföl
  • Petrezsejem zöld
Nokedli:
  • Tojás
  • Liszt
  • Víz
  • Zsemle
A füstöltszalonnát felvágom, kiolvasztom.
A hagymát, fokhagymát a szalonnazsíron megfonnyasztom, a gombákat is belerakom és együtt dinsztelem.
Hozzáadom a majorannát, kakukkfüvet, borókabogyót, kis pirospaprikát, sót borsot, babérlevelet.
Hozzáadom a húst és egy kicsit megpirítom, átforgatom.
HA ah hús megfehéredett hozzáadom a fehérbort és pár percig összeforgatva dínsztelem

Felengedem vízzel, ha felforrt hozzáadom a felkockázom a zöldségeket  és lassú tűzön főzöm kb 4 órát, vagy ameddig a hús puha nem lesz.
Hozzáadom a darabolt petrezselyemzöldet és ha kell sózom, borsozom.

Tejföllel behabarom és összefőzőm.

A zsemlét kis kockákra vágom, olajon pirítom.
A nokedli tésztába belekeverem és kiskanállal picire szaggatva kifőzőm



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése